Experience Roman cuisine
Immerse yourself in the varied Roman cuisine. In addition to exciting background information, a buffet with Roman specialities prepared by you awaits you.
Even 2000 years ago, the Romans appreciated the fine art of cookery and fortunately left us some exquisite recipes.
In this workshop, you will have the opportunity to try your hand at Roman cuisine in a group. Traces of it can still be found in our everyday lives today.
We cook in the rustic workshop rooms of Augusta Raurica - with fire and without electricity.
Information
Offer for
Age
From 14 years
Group size
Max. 15 people
Possible languages
DE
Next dates
16:00 - 19:00
16:00 - 19:00
16:00 - 19:00
16:00 - 19:00
16:00 - 19:00
16:00 - 19:00
Organisation
Meeting point
City model in front of the theatre
Accompanying persons
children must be accompanied by an adult
Booking
Via the ticket shop: shop.augustaraurica.ch
Costs
Price
CHF 35.- per person, including drinks.
Payment
Payment in advance at the museum ticket office
Contact
Tel. +41 (0)61 552 22 22 or mail@augusta-raurica.ch
Please note / Hints
The workshop takes place in unheated rooms. Warm clothing is recommended in cool weather.
An apron or clothes that can get dirty are recommended
Insurance is the responsibility of the participants.
Inklusion
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Visual impairment
Dieser Workshop bietet viele taktile Erlebnisse, Gerüche und Geschmäcker von Lebensmitteln. Die Rezepte sind nicht taktil aufbereitet. Unser Vermittlungspersonal beschreibt Ihnen visuelle Informationen gerne. Gefahrenquellen: Messer und Feuer.
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Hearing impairment
Für dieses Angebot stehen zurzeit leider keine assistiven Technologien zur Verfügung.
Gebärdensprachverdolmetschung auf Anfrage.
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Impaired mobility
Die Backstube ist rollstuhlgerecht. Vom Theater führt ein etwa 20 Meter langer Weg mit Kiesbelag zur Backstube.
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Impairment due to age
Es stehen Sitzgelegenheiten zur Verfügung.
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Learning disability
Dieses Angebot regt zum Mitmachen an. Nach einer theoretischen Einleitung kochen Sie selber römische Gerichte im Holzofen. Rezepte, frische Zutaten und Küchenutensilien (z.B. Messer und Reibschalen) stehen bereit.
Teilnehmende dürfen den Raum jederzeit verlassen und zu einem späteren Zeitpunkt zum Angebot zurückkehren.