Experience Roman cuisine: Provincial specialities
Explore the many flavours of Roman food.
The provinces were not only the site of Roman domination, they also had a significant impact on the gastronomy and culture of the Imperium Romanum over the centuries. From Carthaginian bread and spices from the east to beer from the north: cereal porridge, olives, and wine would have been the extent of Roman food without the provinces.
In addition to fascinating historical context, you can expect a buffet of Roman delicacies which we prepare together.We will cook in Augusta Raurica's traditional bakery – using fire and no electricity.
Information
Offer for
Age
From 14 years
Group size
1-15
Possible languages
German
Next dates
16:30 - 19:00
16:30 - 19:00
Organisation
Meeting point
city model in front of the theater
Accompanying persons
Booking
A reservation is recommended
Costs
Price
35 CHF per person. One alcoholic beverage is included with the meal.
Payment
Beforehand at the museum ticket office.
Contact
Tel. +41 (0)61 552 22 22 or mail@augusta-raurica.ch
Please note / Hints
Workshop on 1.7.2023:
Due to construction work, Giebenacherstrasse will be closed from 12 noon.
Please use the parking spaces P2-P4.
Inklusion
-
Sehbehinderung
Für diese Inklusion ist keine weitere Beschreibung vorhanden.
-
Hörbehinderung
Für dieses Angebot stehen zurzeit leider keine assistiven Technologien zur Verfügung.
Gebärdensprachverdolmetschung auf Anfrage.
-
Gehbehinderung
Die Backstube ist rollstuhlgerecht. Vom Theater führt ein etwa 20 Meter langer Weg mit Kiesbelag zur Backstube.
-
Beeinträchtigungen durch das Alter
Es stehen Sitzgelegenheiten zur Verfügung.
-
Leichte Sprache
Dieses Angebot regt zum Mitmachen an. Nach einer theoretischen Einleitung kochen Sie selber römische Gerichte im Holzofen. Rezepte, frische Zutaten und Küchenutensilien (z.B. Messer und Reibschalen) stehen bereit.
Teilnehmende dürfen den Raum jederzeit verlassen und zu einem späteren Zeitpunkt zum Angebot zurückkehren.